U bevindt zich hier: HomeGezond bewegen kan iedereen!

Gezond bewegen kan iedereen!

Gepubliceerd op: 12-04-2021

Bewegen geeft een fit gevoel en is goed voor uw hart en bloedvaten.
Bewegen is ook goed voor uw hersenen. Bewegen zorgt ervoor dat u beter slaapt en het vermindert stress. Ook is bewegen leuk en u kan het samen doen.

Hoe kan je gezond bewegen?
Er zijn twee manieren van bewegen. U kan bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Dit heet matig intensief bewegen. Of u kan bijvoorbeeld hardlopen of fitnessen. Dit heet zwaar intensief bewegen. Twee keer per week bewegen zorgt ervoor dat uw botten en uw spieren sterker worden. Als u twee keer per week beweegt hebt u minder kans op overgewicht, psychische problemen, suikerziekte of hart- en vaatziekten.

Bewegen met een app
Dicht bij huis kan u bewegen met de ‘SamenGezond’ app of de app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Met deze apps kan u wandelen en ze maken het leuker om vol te houden.

Leefstijlprogramma en overgewicht
Hebt u overgewicht en wilt u dat veranderen door gezond te leven en meer te bewegen? Dan kan u ook de Gecombineerde Leefstijlinterventie volgen. Afgekort heet dat de GLI. Uw gemeente heeft er samen met Menzis voor gezorgd dat u gebruik kan maken van de GLI. U hebt voor de GLI een verwijzing nodig van uw huisarts, een medisch specialist of een bedrijfsarts. De GLI duurt twee jaar. U wordt begeleid door een leefstijlcoach en deze leefstijlcoach zorgt er voor dat u ook betaalbaar kan sporten. De GLI gaat niet van uw eigen risico af.

Bewegen met de GLI
Als u de GLI gaat volgen dan verwijst de leefstijlcoach u naar een beweegactiviteit bij u in de buurt. Sommige activiteiten zijn gratis en andere vragen een kleine bijdrage. U leert met de GLI gezond leven en gezond bewegen. Dat is pas fijn.

Meer info:Menzis en GLI

Of u kunt bellen met Kinese Fysiotherapeuten: 0596-613066.