U bevindt zich hier: HomeWat bieden wij?Hydrotherapie

Hydrotherapie

HYDROTHERAPIE

Bij hydrotherapie wordt gebruik gemaakt van de eigenschappen van het water. Door de opwaartse druk van het water gaat het bewegen gemakkelijker en kan er met minder belasting op de gewrichten en daardoor minder pijn geoefend worden.

De warmte van het water werkt ontspannend en daardoor pijn dempend voor de spieren en gewrichten.

Hydrotherapie wordt in onze praktijk gegeven op donderdagmorgen van 09.45 - 11.45 uur in het Bronsbad van Fitnesscentrum Performance in Wagenborgen. 

Er is een oefengroep speciaal voor mensen met een neurologische aandoening, zoals bijvoorbeeld MS, ziekte van Parkinson, niet aangeboren hersenafwijkingen enzovoort.

Er is ook een oefengroep speciaal voor mensen met orthopedische of reumatische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld artrose, na een operatie voor een nieuwe knie of heup, gewrichtsreuma, fibromyalgie enzovoort.

Voor u in het bad gaat oefenen zal de fysiotherapeut eerst een intakegesprek met u hebben om uw aandoening en de gevolgen daarvan voor u te inventariseren.

De kosten van de hydrotherapie zullen in veel gevallen vergoed worden door uw zorgverzekering, afhankelijk van uw zorgpolis. Wij kunnen u hierover altijd inlichtingen geven.