U bevindt zich hier: HomeOnze zorg voor u...Revalidatietraining...Revalidatietraining algemeen

Revalidatietraining algemeen

Revalidatietraining

Krachtsverlies, beperkte conditie en uithoudingsvermogen en een matige belastbaarheid kunnen de redenen zijn waarom bij bepaalde aandoeningen een revalidatietraining moet plaatsvinden. Op de locatie in het Gezondheidscentrum Delfzijl aan de Jachtlaan 90 en Gezondheidscentrum Overdiep, Stadshaven 23 in Appingedam hebben wij de beschikking over trainingsruimten, waar onder begeleiding van een van onze fysiotherapeuten de revalidatietraining plaatsvindt. Tevens werkt Kinese Fysiotherapeuten samen met het Fitnesscentrum Performance in Wagenborgen om revalidatietrainingen te geven. Met behulp van diverse oefentoestellen kan o.a. de lokale spierfunctie en de algemene conditie verbeterd worden. Er kan een training gestart worden als vervolg op een behandeling fysiotherapie of manuele therapie binnen onze praktijk. Hierbij valt te denken aan postoperatieve zorg na ongevallen, fracturen, kruisbandoperaties, Total Hip en Total Knee, neurologische en reumatische aandoeningen en arbeidsrevalidatie. 

Kinese Fysiotherapeuten biedt de diverse Beweegprogramma's aan die zijn ontwikkeld door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). De programma's hebben onder andere tot doel de patiënten met COPD, Diabetes en Athrose te adviseren en begeleiden naar een gezond en actief beweegpatroon welke een positief effect heeft op hun aandoening. (zie www.fysiotherapie.nl)

Als u voor een eerste afspraak komt zal er een intake plaatsvinden. Hierbij worden u vragen gesteld en worden er metingen gedaan betreffende uw lichaamssamenstelling, conditie en spierfunctie. Op basis van deze gegevens wordt er voor u een revalidatietrainingsschema gemaakt. De training bestaat, afhankelijk van de verwijzing uit voorlichting, adviezen, houding- en bewegingsinstructies, spierfunctie training en cardiovasculaire training.

Voor de training is het raadzaam gemakkelijk zittende kleding en sportschoenen te dragen.

Locaties revalidatie

Gezondheidscentrum Delfzijl

Jachtlaan 90
9934 JD Delfzijl
tel: 0596 613066

 

Gezondheidscentrum Overdiep

Stadshaven 23
9902 DA Appingedam
tel.: 0596-613066

 

Fitnesscentrum Performance

fam. Bronsweg 22
9945 PS Wagenborgen
tel.: 0596 613066 (via Kinese Fysiotherapeuten)