U bevindt zich hier: HomeOnze zorg voor u...Specialisaties en aandachtsgebiedenGeriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie

Als bewegen niet meer vanzelfsprekend is

Gaat uw conditie achteruit of neemt de kracht in uw benen af?
Is overeind komen moeilijk of raakt uw evenwicht verstoord?

Iedere dag bent u afhankelijk van het functioneren van uw lichaam. Door ouderdom en ziekte is een goed functionerend lichaam soms niet meer vanzelfsprekend. Lopen, traplopen, fietsen, wassen, aankleden of huishoudelijke activiteiten worden dan moeilijker en de kans op vallen neemt toe.

Wat kan de geriatriefysiotherapeut voor u betekenen?
De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van ouderen met meervoudige gezondheidsproblemen, zoals de gevolgen van een beroerte, de ziekte van Parkinson, dementie of een heupfractuur. De geriatriefysiotherapeut zorgt voor een passend behandelprogramma met als doel het verbeteren van uw lichamelijk functioneren, afgestemd op uw mogelijkheden en toepasbaar binnen het dagelijks functioneren in uw eigen woonomgeving. 

Werkwijze van de geriatriefysiotherapeut
Bij uw eerste afspraak worden de klachten zorgvuldig in kaart gebracht. Uw gezondheid en dagelijks functioneren worden besproken, waarna er in overleg met u een behandelplan wordt opgesteld. Dit programma kan bestaan uit kracht-, conditie- en balanstraining of het oefenen van moeilijke situaties en vaardigheden. Daarnaast geeft hij/zij ook advies en voorlichting. Indien nodig wordt de behandeling afgestemd met andere zorgverleners en/of mantelzorgers.

Kwaliteit gegarandeerd
De geriatriefysiotherapeut staat in het Centraal KwaliteitsRegister (CKR) geregistreerd en heeft een post HBO- of Master opleiding gevolgd. Maaike van Zanten volgt momenteel de aanvullende opleiding, Master Fysiotherapie in de Geriatrie aan het Avans+ in Breda.

Kosten en vergoeding
Bij uw zorgverzekeraar kunt u nagaan of u verzekerd bent voor fysiotherapie. Belangrijk is om te controleren hoeveel behandelingen u vanuit uw aanvullende verzekering vergoed krijgt. Komt u er zelf niet uit, overleg dan met de geriatrie fysiotherapeut bij u in de buurt.

De Geriatriefysiotherapeut is:

  •  Maaike van Zanten (i.o)