U bevindt zich hier: HomeOnze zorg voor u...Specialisaties en aandachtsgebiedenHandtherapie

Handtherapie

Handtherapie

De hand en pols bestaan uit 29 botjes, 24 gewrichten en 26 ligamenten (bandjes) en 23 pezen. Dit alles maakt van de hand een soepel en krachtig werktuig wat de gehele dag intensief gebruikt wordt. 

De hand is echter een heel kwetsbaar onderdeel van het menselijk lichaam, gezien zijn bijzondere bouw en het feit dat er maar weinig ruimte is voor een grote hoeveelheid structuren. Gemiddeld genomen ondergaat iedereen in zijn of haar leven tweemaal een letsel aan de hand als gevolg van een ongeluk(je) en eenmaal een klacht van een andere oorzaak zoals overbelasting of ziekte. 

Goede begeleiding in herstel van handklachten is belangrijk voor behoud of weer verkrijgen van maximale functie van de hand. 

Binnen de handtherapie worden allerhande klachten gezien, van overbelasting tot reumatische handen en bijvoorbeeld na ongelukken of operaties. Na onderzoek van de hand en/of pols wordt een individueel plan gemaakt, dat onder andere kan bestaan uit oefeningen, adviezen/tips, maar bijvoorbeeld ook een op maat gemaakte spalk.

PRIJSLIJST SPALKEN

De handtherapeut is:

  • Nienke Timmer-Rosier