U bevindt zich hier: HomeWie zijn wij?De organisatie

De organisatie

De organisatie

Kinese Fysiotherapeuten is een HKZ gecertificeerde praktijk waar 28 fysiotherapeuten werkzaam zijn en 1 oefentherapeut Cesar-Mensendieck. Van de 28 fysiotherapeuten zijn er 5 collega's ook manueel therapeut, 2 oncologie fysiotherapeut, 3 oedeemfysiotherapeut, 2 kinderfysiotherapeut , 2 psychosomatisch fysiotherapeut, 1 sportfysiotherapeut, 1 arbeids-/bedrijfsfysiotherapeut en 1 handtherapeut. Over deze specialisaties kunt u meer lezen op de andere pagina's op deze website en in onze algemene praktijkfolder. Deze folder krijgt u bij uw eerste bezoek mee van uw behandelend fysiotherapeut of u kunt hem meenemen uit de wachtkamer. In deze folder staan, behalve wetenswaardigheden over de praktijk en onze specialisaties, onze huisregels vermeld, die u ook kunt vinden op deze website bij downloads.

Er zijn 6 verschillende locaties: 1 in Delfzijl: Gezondheidscentrum Delfzijl, 2 in Appingedam: Gezondheidscentrum Overdiep Stadshaven en Paasweide, 1 in Wagenborgen, 1 in Spijk en 1 in Woldendorp.

Vanuit deze locaties verlenen we tevens de fysiotherapeutische zorg bij de patiënten thuis of in inrichtingen c.q. verzorgingstehuizen.

Kinese Fysiotherapeuten heeft de beschikking over 2 oefenruimtes welke geschikt zijn voor revalidatietraining. In Delfzijl vindt deze training plaats in het Gezondheidscentrum aan de Jachtlaan en in Appingedam in het Gezondheidscentrum Overdiep aan de Stadshaven. Ook wordt er op maandag en donderdag van 12.00 - 15.00 uur revalidatietraining gegeven in het Fitnesscentrum Performance in Wagenborgen.

Geke Kooij is uw eerste telefonische aanspreekpunt. Bij haar kunt u terecht voor het maken of veranderen van afspraken en zij kan u doorverbinden naar al onze locaties en collega’s. Op de praktijk aan de Jachtlaan in Delfzijl is het secretariaat gevestigd waar Joke Mulder, Mariela Eggens en Carina Heuving de scepter zwaaien. Hier kunt u terecht voor alle administratieve vragen over bijvoorbeeld de ziektekostenverzekering en facturen. Nynke Hildenbrant is afwisselend op het secretariaat in Delfzijl en Appingedam te vinden.

Via het secretariaat kunt u eenvoudig één van onze fysiotherapeuten bereiken.

Kwaliteit

Al onze fysiotherapeuten proberen hun werk kwalitatief zo goed mogelijk te verrichten. Iedereen staat dan ook ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF (Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie)

Om in dit register te staan moet er voldaan worden aan een aantal criteria, zoals;

  • Volgen van verplichte bijscholing
  • Voldoende studiepunten halen
  • Aangesloten zijn bij een klachtenregeling ( In ons geval van het KNGF )
  • Werken met de, door het KNGF ontwikkelde, gedragsregels en richtlijnen.
  • Privacy en praktijkregels

Wij proberen de kwaliteit te waarborgen door te zorgen voor zoveel mogelijk specialisaties (zie onze andere pagina's), goed geoutilleerde en schone praktijkruimtes, zorgen voor voldoende privacy tijdens de behandeling en geheimhouding van uw gegevens. U heeft echter zelf wel het recht van inzage in uw dossier.

Indien u een niet-reanimatieverklaring heeft bent u er zelf verantwoordelijk voor om dit kenbaar te maken aan de behandelend fysiotherapeut.

De praktijk is gebonden aan de wetgeving in de zorg: BIG (wet op Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), WGBO (Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst), Wkkgz (Wet Kwaliteit Klachten en Geschillen Zorg), AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en de EGIZ (Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg).

De praktijk heeft zich aangesloten bij Qualiview. Dit betekent dat u, na afsluiten van de behandelperiode of na twintig behandelingen, via de e-mail een tevredenheidsonderzoek ontvangt. We stellen het op prijs als u dit onderzoek invult en terugstuurt. Dit is anoniem tenzij u anders aangeeft. Hoewel wij streven naar goede fysiotherapeutische zorg kunnen wij met uw mening de kwaliteit van onze zorg wellicht nog verbeteren. Het is echter niet verplicht om aan dit onderzoek mee te werken.

Klachtenregeling

Wanneer u een klacht heeft over uw fysiotherapeutische behandeling, over uw fysiotherapeut of anderszins dan heeft het de voorkeur dit onderling op te lossen met uw eigen fysiotherapeut. Evt. kunt u de klachtenfunctionaris van de praktijk (Judith Gootjes) inschakelen. U heeft echter het recht een klacht in te dienen bij het Regionaal Tuchtcollege. Hierover zijn folders in de wachtkamer aanwezig, waarin u kunt lezen hoe u in een dergelijke situatie moet handelen.

Locaties

Delfzijl, Gezondheidscentrum Delfzijl

Jachtlaan 90
9934 JD Delfzijl
Tel: 0596-613066

Appingedam, Gezondheidscentrum Overdiep

Stadshaven 23
9902 DA Appingedam
tel.: 0596-613066

Appingedam, Paasweide

Paasweide 72
9901 EZ Appingedam
Tel: 0596-681289

Wagenborgen

fam. Bronsweg 22
9945 PS Wagenborgen
tel: 0596-613066

Spijk

't Loug 13
9909 AB Spijk
Tel: 0596-613066

Woldendorp

AEGorterweg 58
9946 PD Woldendorp
tel: 0596-613066