Skip to main content Skip to footer

HEEFT UW KIND EXTRA BEGELEIDING NODIG BIJ HET BEWEGEN?

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Babymassage

Babymassage inleiding

Binnen onze praktijk wordt de cursus babymassage aangeboden door een kinderfysiotherapeut. De kinderfysiotherapeut heeft een speciale cursus gevolgd voor het geven van babymassage. Doordat de cursus gegeven wordt door een kinderfysiotherapeut is er ook aandacht voor de motorische ontwikkeling, houding en hantering van de baby. 

Tijdens de cursus worden vooral praktisch en eenvoudig de technieken om een baby te masseren uitgelegd en samen uitgevoerd. 

Voordelen babymassage

Stimuleren van de zintuigen, de motorische- en emotionele ontwikkeling, vertrouwd raken met elkaar en lichaamssignalen herkennen, ontspanning voor zowel ouder als kind, het slapen, verbeteren van de spijsvertering; minder last hebben van buikkrampjes of obstipatie, positieve invloed op de ademhaling, bloedsomloop en het immuunsysteem. 

meer voordelen!

Babymassage cursus

Hieronder staat een beschrijving voor welke baby’s deze cursus bedoeld is en de inhoud van de cursus.

- Voor ouder(s)/verzorger(s) met baby’s van 6 weken tot ongeveer 6 maanden oud.  Het is de bedoeling dat per kind één ouder/verzorger deelneemt. 

- In groepsvorm met maximaal 4 deelnemers.

- Wanneer gewenst wordt om in een kleinere groep deel te nemen of individueel, dan kan dit in overleg.

- Drie bijeenkomsten van 1 uur per groepsbehandeling op locatie Gezondheidscentrum Overdiep,  Appingedam. 

- Wanneer gewenst wordt op een andere plaats, dan kan dit in overleg. 

Binnen de bijeenkomsten komt zowel de theorie als de praktijk aan bod. Zodat je vertrouwd raakt met de basistechnieken en dit kan worden toegepast thuis. Tijdens elke bijeenkomst wordt een thema (naar keuze) behandeld. Tijdens de bijeenkomst is er tijd om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen. 

Om sommige redenen is babymassage helaas niet mogelijk, zoals hoge koorts, acute infecties, benauwdheid, inwendige bloedingen, gezwollen lymfeklieren, binnen 24 uur na inenting, wanneer het kind begint te rollen en hierdoor moeilijk op de rug en/of buik kan blijven liggen. 

Kosten, cursusdata en locatie

Babymassage wordt vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar, de kosten zijn €150 per cursus. De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten van 1 uur inclusief thee/koffie, reader en flesje massageolie. 

Wanneer er voldoende deelnemers zijn dan zal de eerstvolgende cursusdata start de babymassage op Woensdag 09.15u-10.15u op 18 januari 2023, 25 januari 2023, 2 februari 2023*.  

De cursus vindt plaats bij Gezondheidscentrum Overdiep, Stadshaven 23, Appingedam, praktijk van Kinese Fysiotherapeuten. 

Wanneer u zich aanmeldt zal de kinderfysiotherapeut vervolgens contact met u zoeken. 

*In overleg kan de startdatum, tijd en dag mogelijk gewijzigd worden. 

6 praktijken: 25 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken