Skip to main content Skip to footer

EXTRA BEGELEIDING NODIG OM WEER LEKKER TE KUNNEN BEWEGEN?

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Manuele therapie

Inleiding manuele therapie

Manuele therapie is een onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan de wervelkolom en de gewrichten van armen en benen, die gepaard kunnen gaan met bijvoorbeeld pijn, stijfheid, doof/tintelend gevoel en beperkte beweeglijkheid.

Te denken valt aan:

  • Rugklachten
  • Hoofdpijn
  • Nek/schouder/armklachten
  • Borstpijn
  • Duizeligheid
  • Kaakklachten

De manueel therapeut is een fysiotherapeut die een aanvullende opleiding manuele therapie heeft gevolgd. Deze opleiding duurt drie jaar en heeft plaatsgevonden aan de Stichting Opleiding Manuele Therapie (SOMT University) te Amersfoort. Deze collega's zijn geregistreerd als manueel therapeut in het Centraal Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en zijn aangesloten bij de NVMT

De behandeling

In een eerste gesprek zal de manueel therapeut o.a. vragen naar het ontstaan van de klachten, wanneer de klachten optreden, hoelang de klachten bestaan en wat de klachten doen toe- of afnemen.
Daarna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij de houding en het bewegen worden beoordeeld en met specifieke bewegingen de gewrichten worden onderzocht. Hierna kan beoordeeld worden op welke manier uw klachten beïnvloed kunnen worden. Meestal zijn de klachten na een paar behandelingen weer verdwenen. Het effect is meestal snel merkbaar

De manueel therapeuten zijn:

Kosten Manuele therapie

Kinese Fysiotherapeuten heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Het maakt dus niet uit bij wie u verzekerd bent, wij helpen u verder. Of uw behandeling vergoed wordt is afhankelijk van hóe u verzekerd bent. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis.

De manueelfysiotherapeuten zijn:

Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie en wilt u niet voor verrassingen komen te staan?

Bekijk dan nu onze prijslijst

6 praktijken: 25 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken