Skip to main content Skip to footer

EXTRA BEGELEIDING NODIG OM WEER LEKKER TE KUNNEN BEWEGEN?

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Het exoskelet

"Laat mensen met een dwarslaesie weer lopen", dat is het motto van de stichting Walk on.

Wat is een exoskelet?

Een exoskelet is een extern skelet of een uitwendig draagbaar harnas dat is ontworpen om het menselijk lichaam te ondersteunen, te beschermen of te versterken. Het exoskelet bestaat meestal uit een frame van metaal of kunststof en kan voorzien zijn van motoren, sensoren en andere elektronische componenten om de drager te ondersteunen bij verschillende taken. Exoskeletten worden vaak gebruikt in de gezondheidszorg en de revalidatie om patiënten te helpen bij het herstellen van mobiliteit en spierkracht, evenals in de industrie en het leger om werknemers en soldaten te helpen bij het tillen van zware lasten of het uitvoeren van andere taken die fysiek belastend zijn.

Exoskelet in onze praktijk

In onze praktijk in Appingedam werken wij sinds december 2017 met het exoskelet van de firma Rewalk. Onder begeleiding van de fysiotherapeuten René DoornbosLeon Boer en Mandy Smidts traint Dennie Jager wekelijks om zijn behendigheid met het skelet te verbeteren. Inmiddels zijn al vele wandelingen in het pand en in het centrum van Appingedam gemaakt. Voor iedereen een bijzondere ervaring om samen het lopen voor de dwarslaesie patiënt weer mogelijk te maken

Stichting Walk On

De stichting Walk on van Dennie Jager uit Wagenborgen zet zich op vele vlakken in voor verbeteringen in het dagelijks leven van dwarslaesie patiënten. Doordat er in de gezondheidszorg diverse ontwikkelingen en behandelmethoden beschikbaar zijn gekomen wil de stichting letterlijk en figuurlijk niet stil zitten. Met het exoskelet kan de patiënt met een dwarslaesie weer rechtop staan en leren lopen. Dat kan een behoorlijke verbetering voor de gezondheid zijn en het zelfvertrouwen. Ook de contacten met de omgeving van deze patiënten zullen veranderen.

Meer informatie kunt u vinden op: www.stichting-walk-on.org.

Neem contact op

Wilt u meer weten over het Exoskelet? Neem gerust contact op, we staan u graag te woord.

6 praktijken: 25 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken