Skip to main content Skip to footer

GLI (Gecombineerde Leefstijlinterventie)

De Beweeg Kuur is een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) is een programma waarin de combinatie van bewegen, voeding en gedrag centraal staat. De Beweeg Kuur GLI is ervoor het perfecte aangewezen programma!

Het doel van de Beweeg Kuur is het behalen van gezondheidswinst bij mensen met een matig gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Door de combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering word dit gerealiseerd.

De Beweeg Kuur GLI word gebruikt voor mensen met een gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Het gaat om mensen met een onwerkzaam leefstijl, die waarbij redenen worden/zijn gegeven om hun gedrag te veranderen. De inclusie- en exclusiecriteria worden uitgelegd in de documenten van de Beweeg Kuur GLI.

De Beweeg Kuur GLI is een totaal programma van 2 jaar waarvan de begeleidingsfase 1 jaar duurt en de onderhoudsfase 12 maanden.

Belangrijkste aspect binnen de Beweeg Kuur GLI is dat wordt getracht gedragsverandering te behalen door Motivational Interviewing. Hierin heeft de deelnemer zelf de regie met doelen te stellen en zelfmanagement. hiernaast worden beslissingen genomen in samenspraak met de zorgprofessional, in plaats van dat ze de deelnemer van bovenaf worden opgelegd.

De interventie Beweeg Kuur heeft de erkenning ‘Eerste aanwijzingen voor effectiviteit’ in de databases met Sport- en beweeginterventies van Kenniscentrum Sport en Centrum Gezond Leven.

De GLI motiveert de verzekerde om geregeld te bewegen. Daarvoor moet de verzekerde zelf de eerste stap nemen en zoveel mogelijk zoeken naar mogelijkheden in de eigen omgeving. De zorgverlener van de GLI kan de verzekerde helpen de weg te vinden naar deze mogelijkheden.

Een fitness-abonnement, de sportclub of sportkleding maken geen deel uit van de vergoeding voor de GLI uit het basispakket van de zorgverzekering. De kosten van de GLI vallen niet onder het eigen risico!

 

Online aanmelden

U kunt zich vlot online aanmelden voor GLI! 

Neem contact op

Heeft u vragen over GLI? Neem gerust contact op, wij staan u graag te woord.

6 praktijken: 25 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken