Skip to main content Skip to footer

EXTRA BEGELEIDING NODIG OM WEER LEKKER TE KUNNEN BEWEGEN?

MAAK DIRECT EEN AFSPRAAK

Sportfysiotherapie

Inleiding sportfysiotherapie

Een sportblessure is nooit leuk. Het sporten is je uitlaatklep, ontspanning of de uitdaging om fit en gezond te zijn en te blijven. Toch kunnen er onverwachte blessures optreden door een botsing, verkeerde beweging of doordat er iets te fanatiek is gesport.

De sportfysiotherapeut is er voor alle sporters. Met sporters bedoelen wij iedereen van jong tot oud, van beginner tot gevorderde, van recreatief niveau tot topsport.
De sportfysiotherapeut houdt zich bezig met het juist behandelen en voorlichten van sportblessures en het uiteindelijke doel is een zo veilig mogelijke terugkeer naar het gewenste sportniveau. Naast het behandelen van sportblessures richt de sportfysiotherapeut zich ook op preventie binnen het sporten.

Sportfysiotherapie bij Kinese Fysiotherapeuten is onder handen van Mandy Smidts. Zij heeft naast de algemene opleiding fysiotherapie een aanvullende opleiding gevolgd, master sportfysiotherapie. Deze opleiding duurt 3 jaar en vindt plaats aan Stichting Opleiding Musculoskeletale Therapie (SOMT) te Amersfoort.

Aan de volgende blessures kunt u denken: voorste kruisband letsel, meniscus letsel, liesklachten, acute sportblessures, overbelasting blessures, spierscheuringen, verzwikkingen van de enkel, sportgerichte revalidatie na verschillende operaties.

De behandeling

Als u de eerste keer bij de sportfysiotherapeut komt zal via een gericht vraaggesprek uw blessure in kaart worden gebracht. door dit gesprek zal er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden. Met de uitkomsten uit het onderzoek en het gesprek zal er een plan van aanpak worden besproken wat u kunt doen met uw blessure.

De behandeling kan bestaan uit gerichte oefentherapie, lokale behandeling van de blessure en advies en voorlichting. In de behandeling wordt ook besproken of u kunt doorgaan met sporten, tijdelijk moet stoppen of aangepast kan trainen.

Een mogelijkheid binnen de behandeling is revalidatie in een trainingszaal. In deze zaal zijn er gerichte mogelijkheden voor het herstellen van spierkracht, fitheid, stabiliteit/coördinatie en het uitvoeren van sport specifieke oefeningen. Kijk ook op: www.sportzorg.nl  en www.voorkomblessures.nl

  • Sportfysiotherapeute Mandy Smidts is op dinsdag en vrijdagen in Sportcentrum Fitring aanwezig. In deze sportschool heeft ze voldoende mogelijkheden voor het herstel van uw blessure of aandoening.

Kosten sportfysiotherapie

Voor 2024 zijn contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Het maakt dus niet uit bij wie u verzekerd bent, wij helpen u verder. Of uw behandeling vergoed wordt is afhankelijk van hóe u verzekerd bent. Raadpleeg hiervoor uw verzekeringspolis.

Bent u niet verzekerd voor fysiotherapie en wilt u niet voor verrassingen komen te staan? Bekijk dan nu onze prijslijst.

De sportfysiotherapeut is:

6 praktijken: 25 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken