Skip to main content Skip to footer

Gezond bewegen kan iedereen!

Bewegen geeft een fit gevoel en is goed voor uw hart en bloedvaten. Bewegen is ook goed voor uw hersenen. Bewegen zorgt ervoor dat u beter slaapt en vermindert stress. Ook is bewegen leuk en u kan het samen doen.

Hoe kan je gezond bewegen?

Er zijn twee manieren van bewegen. U kan bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Dit heet matig intensief bewegen. Of u kan bijvoorbeeld hardlopen of fitnessen. Dit heet zwaar intensief bewegen. Twee keer per week bewegen zorgt ervoor dat uw botten en uw spieren sterker worden. Als u twee keer per week beweegt hebt u minder kans op overgewicht, psychische problemen, suikerziekte of hart- en vaatziekten.

Bewegen met een app

Dicht bij huis kan u bewegen met de ‘SamenGezond’ app of de app ‘Ommetje’ van de Hersenstichting. Met deze apps kan u wandelen en ze maken het leuker om vol te houden.

Leefstijlprogramma en overgewicht

Hebt u overgewicht en wilt u dat veranderen door gezond te leven en meer te bewegen? Dan kan u ook de Gecombineerde Leefstijlinterventie volgen. Afgekort heet dat de GLI. Uw gemeente heeft er samen met Menzis voor gezorgd dat u gebruik kan maken van de GLI. U hebt voor de GLI een verwijzing nodig van uw huisarts, een medisch specialist of een bedrijfsarts. De GLI duurt twee jaar. U wordt begeleid door een leefstijlcoach en deze leefstijlcoach zorgt er voor dat u ook betaalbaar kan sporten. De GLI gaat niet van uw eigen risico af.

Bewegen met de GLI

Als u de GLI gaat volgen dan verwijst de leefstijlcoach u naar een beweegactiviteit bij u in de buurt. Sommige activiteiten zijn gratis en andere vragen een kleine bijdrage. U leert met de GLI gezond leven en gezond bewegen. Dat is pas fijn.

Ga voor meer informatie naar de website van Menzis:

 

of u kunt bellen met Kinese Fysiotherapeuten: 0596-613066

About the author

Kinesefysio