Skip to main content Skip to footer

Fit Kids

Waarom Fit kids?

Fit kids is voor kinderen van 6-18 jaar met een beperking, langdurige aandoening of chronische ziekte. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld astma, DCD, ASS. Vaak worden de kinderen doorverwezen door een huisarts, kinderarts of andere specialist.

Uw kind kan niet meekomen en/of mist de aansluiting bij leeftijdsgenoten bij reguliere sporten of bij gym op school. Bij Fit Kids komt uw kind in een klein groepje trainen onder begeleiding van een fysiotherapeut.

In Appingedam bieden we twee lessen per week aan in de oefenzaal in Appingedam. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van apparatuur en sport en spel. Doordat het een kleine groep is, zal het veilig aanvoelen voor uw kind en kan er optimale begeleiding plaatsvinden. In Fit Kids ontdekken de kinderen dat bewegen leuk en goed voor je is.

Het doel is dat kinderen zich zekerder gaan voelen over hun eigen kunnen en daardoor motorische vaardiger en fitter worden. 

Fit kids is een traject van maximaal 9 maanden. Het uiteindelijke doel is de doorstroom naar een sportclub. 

  • Dinsdag in Appingedam, gebouw Gezondheidscentrum Overdiep 17.00 - 18.00
  • Donderdag in Delfzijl, gebouw Gezondheidscentrum Jachtlaan, 17.00-18.00

Kosten Fit Kids

Fit kids wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. Dit gebeurt door een groepstarief of als beweegprogramma. Vragen hierover kun je het beste stellen aan de kinderfysiotherapeut of de Fitkidsbegeleider

Neem contact op

Wilt u meer weten over Fit Kids? Neem gerust contact met ons op. 

info@kinesefysio.nl

6 praktijken: 25 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken