Skip to main content Skip to footer

Chronische indicatie

Heeft u een chronische klacht? Dan betekent dit niet automatisch dat de behandeling van deze klacht in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering.

.

Wanneer is het een chronische aandoening?

Uw klacht is een Chronische Aandoening voor de verzekeringswet als deze voldoet aan onderstaande punten:

  • Uw klacht staat op de Lijst Chronische Aandoeningen (ook wel genaamd Chronische Lijst Borst), die door de overheid is vastgesteld.
  • Uw huisarts en/of specialist zijn hiervan op de hoogte;
  • U heeft een verwijzing van uw specialist (orthopeed of neuroloog) waarop uw specifieke aandoening staat vermeld;
  • De aandoening op uw verwijzing komt woordelijk overeen met de verwoording op Lijst Borst;
  • Uw verwijzing is voorzien van de juiste datum.

Vergoeding vanaf de 21e behandeling

Wanneer uw klacht aan deze punten voldoet, kan worden gestart met het behandeltraject door een Chronische Aandoening. De behandelingen worden (meestal vanaf de 21e behandeling) vergoed vanuit uw basispakket. De vergoeding ziet er dan als volgt uit:

  • Voor verzekerden van 18 jaar en ouder komt vanaf de 21e behandeling de vergoeding uit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen komen uit uw aanvullende pakket, voor zover de vergoeding daarvan toereikend is, anders ontvangt u van ons een factuur. enkele aanvullende verzekeringen dekt bij chronische aandoening wel de eerste 20 behandelingen. Lees dit goed na in uw polisvoorwaarden of vraag ernaar bij uw zorgverzekeraar.
  • Voor kinderen tot 18 jaar worden alle behandelingen bij Chronische Aandoening volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

Komt u niet in aanmerking?

Wanneer u niet voldoet aan de twee genoemde punten, dan komt u niet in aanmerking voor een Chronische Aandoening. De behandelingen gaan dan ten koste van uw aanvullende zorgverzekering of komen voor eigen rekening. Het is belangrijk om te weten dat alle vergoedingen uit de basisverzekering, dus ook bovenstaande fysiotherapie, voor verzekerden vanaf 18 jaar altijd vallen onder het verplicht eigen risico. Dit eigen risico geldt niet voor vergoeding uit de aanvullende verzekering.

6 praktijken: 25 therapeuten in 1 team
BLIJVEND IN BEWEGING

Online afspraak maken.

Bij ons krijgt u de persoonlijke aandacht en zorg die u verdient.
Ook kunt u bij ons ook terecht voor fitness en groepstrainingen.

Plan direct uw afspraak online.

Afspraak maken